Blog

altijd op de hoogte

Graspapier is het nieuwste product van Scheufelen, de gerenommeerde Duitse papierproducent uit Lenningen.

Graspapier is een totaal nieuw product en Scheufelen’s bijdrage aan de UN Agenda 2030. Graspapier zal de grenzen in papierproductie verleggen. Scheufelen graspapier is gemaakt met 50% verse vezels van in de zon gedroogd gras. Anders dan andere wereldwijde verse vezelproducten, wordt dit materiaal lokaal geproduceerd rond de papierfabriek in de Bio Sphere Regio Schwäbische Alb, waarbij gebruik wordt gemaakt van meerjarige grasplanten. De grondstof wordt verwerkt in een geïntegreerde productielocatie in de papierfabriek in Lenningen.

Graspapier is een doorbraak in de productie van economische verse vezelpulp met de minst mogelijke invloed op het milieu. Bij het gebruik van gras als grondstof is spectaculair minder proceswater nodig (< 1 liter per ton grasvezelpulp, in vergelijking met enkele duizenden liters per ton houtvezelpulp). Bovendien is er sprake van een enorme energiebesparing (tot 80% per ton vers vezelmateriaal) en wordt volledig afgezien van het gebruik van proceschemicaliën.

De op zich al indrukwekkende ecologische voordelen van papier- en kartonverpakking versus andere verpakkingsmaterialen, worden door het gebruik van graspapier tot een nieuw niveau opgestuwd. Het milieuvriendelijke imago van producten zal bij het gebruik van graspapier verder worden versterkt en een unieke marketing positionering wordt mogelijk. Graspapier is geschikt voor voedselverpakking en het materiaal is gecertificeerd door ISEGA. Graspapier is recyclebaar, composteerbaar en FSC-Mix gecertificeerd (FSC® C009951).

De uitgebreide expertise van het Scheufelen-team in de ontwikkeling van unieke drukoppervlakken garandeert de goede bedrukbaarheid in offset. In de testperiode is graspapier al met succes commercieel ingezet voor de verpakking van groenten en fruit.

Graspapier is geschikt voor de productie van containerboard, liners en vouwdozen, evenals voor een veelvoud aan andere grafische toepassingen. Op de Lenningen Packaging Campus, een initiatief van Scheufelen en de ‘Hochschule für Medien’ werden reeds meerdere toepassingen voor diverse marktsegmenten ontwikkeld door een groep studenten.

Graspapier wordt gedistribueerd door Paper2Day en het assortiment omvat verschillende kwaliteiten onder de volgende merknamen:
Greenliner voor containerboard en liner
Scheufelen Graspapier voor grafische toepassingen
phoenogras een exclusieve combinatie van graspapier met het superwitte sulfaatkarton phoenolux dat is ontwikkeld voor high-end verpakkingsoplossingen.

Greenliner verkrijgbaar in 80, 90, 105, 130 en 200 g/m2, Scheufelen graspapier in 95 en 130 g/m2 en phoenogras in 360 g/m2. Naar verwachting zal het assortiment in samenwerking met de afnemers snel worden uitgebreid.

 

Papierfabriek Scheufelen, producent van onder meer phoenixmotion, heaven 42 en bvs, lanceert een nieuwe kwaliteit: phoenolux. phoenolux is een verpakkingskarton met een perfecte coatingkwaliteit. phoenolux is een 100% houtvrije kartonkwaliteit die speciaal werd ontwikkeld voor hoogwaardige kartonnagetoepassingen. Het perfecte product voor de verpakking van b.v. cosmetica, maar ook voor het drukken van boekomslagen en (wens)kaarten. phoenolux is verkijgbaar in 4 gramgewichten: 220, 250, 275 en 300 g/m2. phoenolux is op vrijwel elk gewenst formaat op aanmaak verkrijgbaar, maar is ook per pallet uit voorraad leverbaar. De standaard voorraadformaten zijn: 63 x 88 cm LL en BL en 72 x 102 cm LL en BL. Voor meer informatie kunt u mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bellen met 030-2387790.

Lex van Loon zal deel gaan uitmaken van het management van Paper2Day. Hij gaat zich in het bijzonder richten op de verdere uitbouw van de positie van Paper2Day op de kartonmarkt in de Benelux. Hij begon zijn carrière in de papier- en kartonindustrie in 1985. Vanaf 2001 tot aan het recente faillissement werkte Lex als sales director voor de Schotse papier- en kartonproducent Tullis Russell.

“De ervaring van Lex in de kartonmarkt zal worden gekoppeld aan het gedegen productassortiment van Paper2Day. Met onze recente uitbreidingen op het gebied van o.a. sulfaatkarton, beschikken wij over een compleet portfolio vol oplossingen voor de verwerkers van karton. Dit kan met recht een winnende combinatie worden genoemd en wij zijn erg blij om Lex in ons team te kunnen verwelkomen”, aldus Vincent König.

Lex van Loon voegt hier aan toe: “Alhoewel de aanleiding natuurlijk vervelend is, ben ik blij met alle mogelijkheden die ik nu ter beschikking krijg. Voorheen had ik een assortiment van één fabriek, nu kan ik letterlijk beschikken over alles wat de wereld van karton te bieden heeft. Ik ken Paper2Day als bedrijf en Vincent König als persoon al gedurende vele jaren en we weten exact wat we aan elkaar hebben”.

Op 19 mei 2015 vond het jaarlijkse evenement PINC al weer voor de 16e keer plaats. 'PINC is a conference you will never forget' is de basisgedachte en ook dit jaar waren er weer vele boeiende sprekers. Onderwerpen van uiteenlopende aard passeerden de revue. Wij werden bijzonder geboeid door Alexander Kumar, een Britse arts die op een humorvolle wijze inzicht gaf in de essentie van de ebola epidemie. Zijn persoonlijke ervaringen in het crisisgebied in West Afrika zijn hartbrekend. Wij zien al weer uit naar 2016, als op 10 mei in Zeist de 17e PINC van start gaat.

Bij de foto: het leek Nelleke van Lindonk een leuk idee om de gezichten achter de logos van de sponsors te tonen. Dus tussen de presentaties door werden de sponsors op het podium gevraagd.

 

U  kunt ons bellen op 088 411 4400