Blog

altijd op de hoogte

prn_logo

Het Algemeen Bestuur van de Stichting Verwijderingsfonds (SVF) heeft over het 3e kwartaal van 2018 een heffing (de afvalbeheersbijdrage) opgelegd aan de eerste ontvangers van papier en karton. De afvalbeheersbijdrage is vastgesteld op € 3,50 per ton (exclusief btw) en dient ter dekking van de systeemkosten (operationele kosten) van PRN en SVF voor de periode tot begin 2020. Wij zijn verplicht deze afvalbeheersbijdrage aan u door te berekenen. Het PRN-systeem is door de overheid verplicht gesteld door middel van een Algemeen Verbindend Verklaring. Voor meer informatie: http://www.prn.nl/bedrijf.

 

De Choose Water-fles, ontwikkeld door een Britse wetenschapper James Longcroft, heeft als doel plastic flessen te vervangen en de oceanen van de wereld te helpen beschermen tegen plastic afval.De buitenste laag van de fles is gemaakt van gerecycled papier, terwijl de waterdichte binnenkant is gemaakt van een composietmateriaal.Alle elementen van de fles zullen binnen drie weken volledig worden afgebroken wanneer ze in water of op een vuilstort worden achtergelaten en kunnen zonder schadelijke gevolgen door zeedieren worden gegeten.De stalen dop op de fles zal ook binnen een jaar gaan roesten en volledig ontleden, terwijl plastic meestal honderden jaren nodig heeft om af te breken.Longcroft, die in Schotland woont, is begonnen met crowdfunding om de flessen massaal te produceren en in de schappen van de supermarkt te krijgen. Hij heeft inmiddels iets meer dan € 40.000 opgehaald en verwacht dat de bidon in september 2018 wordt gelanceerd.Volgens The Times hoopt hij dat de flessen voor ongeveer één euro worden verkocht, zodat ze een waardevol alternatief voor plastic worden.Niet alleen is de fles volledig biologisch afbreekbaar en duurzaam, het merk doneert ook 100% van zijn winst aan Water for Africa, waardoor duizenden mensen schoon water zullen krijgen.
Bron: www.twosides.info

Op 19 mei 2015 vond het jaarlijkse evenement PINC al weer voor de 16e keer plaats. 'PINC is a conference you will never forget' is de basisgedachte en ook dit jaar waren er weer vele boeiende sprekers. Onderwerpen van uiteenlopende aard passeerden de revue. Wij werden bijzonder geboeid door Alexander Kumar, een Britse arts die op een humorvolle wijze inzicht gaf in de essentie van de ebola epidemie. Zijn persoonlijke ervaringen in het crisisgebied in West Afrika zijn hartbrekend. Wij zien al weer uit naar 2016, als op 10 mei in Zeist de 17e PINC van start gaat.

Bij de foto: het leek Nelleke van Lindonk een leuk idee om de gezichten achter de logos van de sponsors te tonen. Dus tussen de presentaties door werden de sponsors op het podium gevraagd.

 

Gedurende de laatste weken struikelde de ene fabriek over de andere bij het aankondigen van prijsverhogingen voor gestreken papier. Het is zeer waarschijnlijk dat de prijzen voor houtvrij machinegestreken papier zullen worden verhoogd met 6 tot 8% met ingang van 1 juli 2015. Er zijn per dezelfde datum prijsverhogingen aangekondigd voor lwc en mwc.

Na de ongekend scherpe prijsdalingen in de achter ons liggende 6 tot 12 maanden, is een verhoging van de prijs onvermijdelijk. Dit ondanks de voortdurende overcapaciteit die ten grondslag ligt aan de hevige concurrentie tussen de verschillende producenten.

U  kunt ons bellen op 088 411 4400