Blog

altijd op de hoogte

prn_logo

Het Algemeen Bestuur van de Stichting Verwijderingsfonds (SVF) heeft over het 3e kwartaal van 2018 een heffing (de afvalbeheersbijdrage) opgelegd aan de eerste ontvangers van papier en karton. De afvalbeheersbijdrage is vastgesteld op € 3,50 per ton (exclusief btw) en dient ter dekking van de systeemkosten (operationele kosten) van PRN en SVF voor de periode tot begin 2020. Wij zijn verplicht deze afvalbeheersbijdrage aan u door te berekenen. Het PRN-systeem is door de overheid verplicht gesteld door middel van een Algemeen Verbindend Verklaring. Voor meer informatie: http://www.prn.nl/bedrijf.

 

Op 15 juni 2018 heeft Feldmuehle met een persbericht kenbaar gemaakt dat de reorganisatie en de herfinanciering succesvol werd afgerond. Eind januari werd noodgedwongen surseance van betaling werd aangevraagd doordat een investeerder zich had teruggetrokken. De zoektocht naar een nieuwe investeerder werd nu afgerond, waarmede de continuïteit van Feldmuehle is gewaarborgd. Sind eind januari is volop geproduceerd bij Feldmuehle en alle geboekte volumes zijn probleemloos en op het bekende serviceniveau uitgeleverd. Paper2Day kan na een periode van relatieve terughoudendheid weer vol inzetten op de uitbouw van de marktpositie van deze mooie fabriek. Al deze week zal de promotie worden afgetrapt met een direct mail voor Vivacard sulfaatkarton.

feldmuehle

De Choose Water-fles, ontwikkeld door een Britse wetenschapper James Longcroft, heeft als doel plastic flessen te vervangen en de oceanen van de wereld te helpen beschermen tegen plastic afval.De buitenste laag van de fles is gemaakt van gerecycled papier, terwijl de waterdichte binnenkant is gemaakt van een composietmateriaal.Alle elementen van de fles zullen binnen drie weken volledig worden afgebroken wanneer ze in water of op een vuilstort worden achtergelaten en kunnen zonder schadelijke gevolgen door zeedieren worden gegeten.De stalen dop op de fles zal ook binnen een jaar gaan roesten en volledig ontleden, terwijl plastic meestal honderden jaren nodig heeft om af te breken.Longcroft, die in Schotland woont, is begonnen met crowdfunding om de flessen massaal te produceren en in de schappen van de supermarkt te krijgen. Hij heeft inmiddels iets meer dan € 40.000 opgehaald en verwacht dat de bidon in september 2018 wordt gelanceerd.Volgens The Times hoopt hij dat de flessen voor ongeveer één euro worden verkocht, zodat ze een waardevol alternatief voor plastic worden.Niet alleen is de fles volledig biologisch afbreekbaar en duurzaam, het merk doneert ook 100% van zijn winst aan Water for Africa, waardoor duizenden mensen schoon water zullen krijgen.
Bron: www.twosides.info

Graspapier is het nieuwste product van Scheufelen, de gerenommeerde Duitse papierproducent uit Lenningen.

Graspapier is een totaal nieuw product en Scheufelen’s bijdrage aan de UN Agenda 2030. Graspapier zal de grenzen in papierproductie verleggen. Scheufelen graspapier is gemaakt met 50% verse vezels van in de zon gedroogd gras. Anders dan andere wereldwijde verse vezelproducten, wordt dit materiaal lokaal geproduceerd rond de papierfabriek in de Bio Sphere Regio Schwäbische Alb, waarbij gebruik wordt gemaakt van meerjarige grasplanten. De grondstof wordt verwerkt in een geïntegreerde productielocatie in de papierfabriek in Lenningen.

Graspapier is een doorbraak in de productie van economische verse vezelpulp met de minst mogelijke invloed op het milieu. Bij het gebruik van gras als grondstof is spectaculair minder proceswater nodig (< 1 liter per ton grasvezelpulp, in vergelijking met enkele duizenden liters per ton houtvezelpulp). Bovendien is er sprake van een enorme energiebesparing (tot 80% per ton vers vezelmateriaal) en wordt volledig afgezien van het gebruik van proceschemicaliën.

De op zich al indrukwekkende ecologische voordelen van papier- en kartonverpakking versus andere verpakkingsmaterialen, worden door het gebruik van graspapier tot een nieuw niveau opgestuwd. Het milieuvriendelijke imago van producten zal bij het gebruik van graspapier verder worden versterkt en een unieke marketing positionering wordt mogelijk. Graspapier is geschikt voor voedselverpakking en het materiaal is gecertificeerd door ISEGA. Graspapier is recyclebaar, composteerbaar en FSC-Mix gecertificeerd (FSC® C009951).

De uitgebreide expertise van het Scheufelen-team in de ontwikkeling van unieke drukoppervlakken garandeert de goede bedrukbaarheid in offset. In de testperiode is graspapier al met succes commercieel ingezet voor de verpakking van groenten en fruit.

Graspapier is geschikt voor de productie van containerboard, liners en vouwdozen, evenals voor een veelvoud aan andere grafische toepassingen. Op de Lenningen Packaging Campus, een initiatief van Scheufelen en de ‘Hochschule für Medien’ werden reeds meerdere toepassingen voor diverse marktsegmenten ontwikkeld door een groep studenten.

Graspapier wordt gedistribueerd door Paper2Day en het assortiment omvat verschillende kwaliteiten onder de volgende merknamen:
Greenliner voor containerboard en liner
Scheufelen Graspapier voor grafische toepassingen
phoenogras een exclusieve combinatie van graspapier met het superwitte sulfaatkarton phoenolux dat is ontwikkeld voor high-end verpakkingsoplossingen.

Greenliner verkrijgbaar in 80, 90, 105, 130 en 200 g/m2, Scheufelen graspapier in 95 en 130 g/m2 en phoenogras in 360 g/m2. Naar verwachting zal het assortiment in samenwerking met de afnemers snel worden uitgebreid.

 

U  kunt ons bellen op 088 411 4400